Naisen paikka.

Naisen paikka.

perjantai 18. huhtikuuta 2014

Nainen ratin takana

Naiskuskit

Vuonna 1885 saksalainen Karl Benz kehitteli ensimmäisen polttomoottoria hyödyntävän ajoneuvon, jonka hän nimesi Benz patent-motorwageniksi. Tästä alkoi auton kehitys maailman yleisimmäksi kulkuneuvoksi, jonka Suomen laki määrittelee "henkilöiden tai tavaran kuljetukseen taikka määrättyyn erikoistehtävään valmistettu moottorikäyttöinen ajoneuvo, jossa on vähintään neljä pyörää tai telat ja jonka suurin rakenteellinen nopeus on suurempi kuin 25 kilometriä tunnissa"
Tämä nopeusehto ei kuitentaan naisolennon ajaessa toteudu, ja toteutuessaan nokkakolarin riski kymmenkertaistuu.
Vuosittain noin 1,2 miljoonaa ihmistä kuolee auto-onnettomuuden seurauksena. Näistä kerroista nainen aiheuttaa onnettomuuden 99.97% (eli 1 199 640 onnettomuutta(naislukijoille yksinkertaistettuna: paljon)), mutta mikä saa heidät tekemään huonoja valintoja liikenteessä?
Varsinais-Suomessa tehty tutkimus on esittänyt asiasta lukuisia teorioita: avaruudellisen hahmotuskyvyn vähäisyys, pakonomainen tarve meikata ajaessa, keskittyminen radioon ja geeneistä johtuva kyvyttömyys hallita mitään muuta kuin imuria.
On siis todella surullista huomata, miten kuka tahansa estrogeenejä omaava henkilö voi 18-vuotta täyttäneenä suorittaa B-luokan ajokortin kuljettajatutkinnon, ja tämän jälkeen siirtyä tien päälle tekemään tuhojaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti